AED cursus

AED cursus

Gelukkig zien wij in Nederland op steeds meer plekken een AED. Dit is een afkorting van Automatische Externe Defibrillator. Dit apparaat kan bij een hartstilstand er voor zorgen mits deze in de eerste minuten ingezet wordt dat het hart weer op gang wordt gebracht. Vaak in de eerste cruciale minuten van een hartstilstand slaat het hart vaak nog met een ritmestoornis dus op een ongecontroleerde manier. Door de enorme elektronische schok van een AED kan het hart een soort reset krijgen waardoor daarna het ritme weer hersteld kan worden. Uiteraard geldt hier natuurlijk ook weer: hoe sneller de hartritmestoornis of hartstilstand behandeld kan worden met een AED hoe groter de kans op overleven. Maar hoe bedien je nou zo een apparaat? Bij ons van Aror-Veiligheid leggen wij dat natuurlijk haarfijn uit hoe het apparaat werkt, wat het doet en hoe je het AED apparaat het beste kan gebruiken. Dit doen wij middels een AED cursus.

Hoe werkt een AED?

De Automatische Externe Defibrillator oftewel AED zijn niet meer weg te denken in Nederland. De meeste AED’s zijn simpel te bedienen en vaak voorzien van maar twee knoppen. Één om het apparaat aan te zetten en één om een elektrische schok te geven. Ook zijn er gesproken instructies zodat de gebruiker weet hoe het apparaat te bedienen.

Gebruik van een AED

Ieder AED apparaat wordt geleverd met twee elektroden die op de borst geplakt moeten worden. Hierna volgt de analyse die het ritme van het hart leest. Het apparaat zal de gebruiker adviseren de AED te gebruiken als er sprake is van ventrikelfibrillatie of ventrikeltachycardie en over te gaan op defibrillatie. Vervolgens geeft het apparaat een enorme elektronische schok die er voor zorgt het hartspierweefsel te ontladen en het hart ritme in een normaal ritme te krijgen. In de basis zijn alle AED’s gelijk maar qua uitvoering kunnen er verschillen zijn. In onze AED Cursus wordt je hier van begin tot eind in opgeleid hoe het apparaat te bedienen. Aror-Veiligheid geeft ook cursus in Kinder AED, EHBO Cursus, Kinder EHBO, Reanimatie Cursus en nog heel veel meer.

Mag ik ook een AED bedienen?

Om een slachtoffer te helpen in een noodsituatie is er besloten in april 2002 door de minister van Volksgezondheid en Sport dat in principe iedereen een aed apparaat mag gebruiken. Uiteraard is het wel belangrijk dat de gebruiker goed weet hoe het apparaat te bedienen. In een noodsituatie telt iedere minuut! Bij ons wordt in de cursus aed uitgebreid aandacht besteed hoe u zo een apparaat moet bedienen. Wij maken hierbij gebruik van een pop waar op geoefend zal worden. Dit simuleert de waarheid zodat u weet wat te doen bij zo een situatie. Ook handig voor bedrijven om een bedrijfshulpverleningscursus te volgen ook wel BHV Cursus genoemd zodat bij een bedrijfsongeval er altijd iemand in het pand aanwezig is om eerste hulp bij ongeval te verlenen.

Vraag gerust een naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Heeft u nog vragen of wenst u deze cursus te volgen? Neem dan vandaag nog contact op met Aror-Veiligheid.

 

WhatsApp chat